Меню

Съвети за безопасност при пътуване със самолет

Съвети за безопасност при пътуване със самолет

За да може пътуването да протече спокойно, то трябва да бъде старателно обмислено стъпка по стъпка. По пътя към летището трябва да сте внимателни. Запазването на спокойствие ще ви помогне да избегнете неприятните ситуации, които могат да влошат настроението Ви, както и да се превърнат в опасност за Вашето здраве. Ето няколко полезни съвета как да се справите с опасностите, които дебнат над пътуващите:

Помнете, че трябва да пристигнете на летището 2 часа преди полета!

Преди напускането на дома се уверете, че не сте опаковали опасни предмети или субстанции в багажа си – ако имате съмнения, винаги можете да се свържете с превозвача. Не забравяйте, че на борда на самолета не можете да взимате никакви остри предмети, като например пилички за нокти, ножове, ножички. Ако искате да ги превозите, трябва да ги сложите в багажа, който ще бъде превозван в багажното помещение на самолета.

Бъдете особено внимателни на местата, където има голяма концентрация на хора, а именно в градския транспорт, на гарите, на летището. Особено внимателни бъдете, когато влизате и излизате от препълнен влак или автобус.

За да намалите риска от кражба, носете раничките и чантичките пред Вас или под мишница, като отворите им трябва да бъдат обърнати към вас.

Ако забележите багажи или пакети, оставени без надзор в летищните зали, веднага трябва да информирате за това персонала на летището.

Не се съгласявайте да превозвате багажи или пакети, принадлежащи на други хора. Никога не се знае какво има вътре!

Ценните предмети, парите, пътните чекове и документите съхранявайте винаги на сигурни места. По време на пътуването задръжте при себе си само необходимата сума пари. Ако все пак взимате със себе си по-голяма сума, не я носете на едно място – по този начин намалявате риска от евентуална загуба на цялата сума.

За да намалите риска от кражба, не оставяйте багажа си без надзор, особено чантичките и несесерите.

Ръчният багаж трябва да бъде поставен под седалката или в специално предназначените за това багажни кутии.

Обърнете внимание на разположението на евакуационните изходи, запознайте се с инструкцията за безопасност, обикновено поместена в джобчето на гърба на седалката пред вас, и внимателно изслушайте представяните от екипажа правила за безопасност, както и съветите за това как трябва да реагирате в случай на внезапна опасност.

Помнете, че ако забележите нещо нередно на борда, веднага трябва да информирате за това персонала на самолета!

В случай, че настъпи реална опасност, не изпадайте в паника, а само изпълнявайте съветите на специално обучените стюардеси – това ще ви помогне да преживеете ситуацията по-леко.

И още една много важна забележка – ако вашите документи, кредитни карти, багаж или други ценни предмети бъдат откраднати, свържете се възможно най-бързо с най-близкото полицейско управление.

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!