Меню

Турбуленция

Турбуленция

Турбуленцията е явление, което не трябва да Ви притеснява и да предизвиква страх от летене у Вас. Слаба турбуленция придружава всеки един полет, макар и Вие да не я усещате. Дори и силната турбуленция е нещо нормално и не може да повреди самолета, а случаите на наранявания, вследствие на явлението, са изключителна рядкост.

Турбуленцията се появява като резултат от промяната на въздушния поток със студен и топъл въздух по време на полета със самолет. Некомфортното усещане е причина много от пасажерите да се страхуват да летят, но в повечето случаи това явление е напълно безопасно. Пилотите се опитват да избегнат турбуленцията не защото е опасна, а по-скоро защото е неприятна. 

И тъй като технологиите не спират да се развиват, учени разработват иновативен софтуер, с чиято помощ пилотите ще могат да избягват турбуленцията напълно. 

А вие не забравяйте - за да се предпазите от всеки негативен ефект, предизвикан от турбуленция, е достатъчно просто да останете на мястото си със закопчани колани.

Приятен полет! 

Вижте още:

Рискове и опасности по време на пътуване със самолет

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно