Меню

Какво да направя, ако съм пропуснал отсечка от полета си

Какво да направя, ако съм пропуснал отсечка от полета си

Пропускането на отсечка на двупосочен или еднопосочен билет е известнo в авиацията като „No-show” или „неявяване“ на полета. Всяка авиокомпания има специфични правила в такива ситуации.

Когато пътник пропусне първата отсечка от двупосочен полет, в случай че тарифата го позволява, е възможно датата на тази отсечка да бъде променена и да се използва остатъка от пътуването.

Ако пътник пропусне първата отсечка от двупосочен полет и тарифата не позволява промяна на датата, пътникът не може да ползва и останалите отсечки от пътуването. Изключение от това правило правят авиокомпании като Alitalia например и то само за някои тарифи. Те позволяват да се използват останалите отсечки, но не и да се правят промени.

При всички случаи, пътникът може да получи част от заплатената сума за самолетния билет, според правилата на конкретната тарифа.

За повече информация за условията на Вашата резервация, се свържете с наш консултант на +359 2 955 75 80, или ни пишете на info@esky.bg

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!