Меню

Какво да направя, ако съм пропуснал отсечка от полета си

Какво да направя, ако съм пропуснал отсечка от полета си

Пропускането на отсечка на двупосочен или еднопосочен билет е известнo в авиацията като „No-show” или „неявяване“ на полета. Всяка авиокомпания има специфични правила в такива ситуации.

Когато пътник пропусне първата отсечка от двупосочен полет, в случай че тарифата го позволява, е възможно датата на тази отсечка да бъде променена и да се използва остатъка от пътуването.

Ако пътник пропусне първата отсечка от двупосочен полет и тарифата не позволява промяна на датата, пътникът не може да ползва и останалите отсечки от пътуването. Изключение от това правило правят авиокомпании като Alitalia например и то само за някои тарифи. Те позволяват да се използват останалите отсечки, но не и да се правят промени.

При всички случаи, пътникът може да получи част от заплатената сума за самолетния билет, според правилата на конкретната тарифа.

За повече информация за условията на Вашата резервация, се свържете с наш консултант на +359 2 907 97 49 или ни пишете на info@esky.bg

Вижте още:

Условия за анулация на самолетен билет

Условия за поправка на грешки в самолетен билет

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Статията ти харесва, но смяташ, че липсва информация?
Благодарим Ви за обратната връзка!

Тя ще ни помогне да Ви предложим по-ценно и релевантно съдържание.

Възникна грешка при изпращането

Изпратете отново опитайте по-късно