Меню

От кой терминал излита полетът ми?

От кой терминал излита полетът ми?

Летищният терминал е сграда или помещение на територията на летището, през което пътниците преминават, за да се качат или слязат от самолета.

Обикновено по-малките летища разполагат само с един терминал, а по-големите мога да имат един терминал с няколко отделни помещения, свързани помежду си с топла връзка (наземна, подземна или въздушна), или няколко терминала с по няколко помещения.

Българските летища

През 2013 г. на морските летища Бургас и Варна бяха построени нови терминали (Терминал 2), от които понастоящем излитат и кацат всички полети. Полетите от летище Пловдив се извършват от новия терминал, построен през 2009 г.

Столичното летище София разполага с два терминала – 1 и 2. Ако Вашият полет е с редовна авиокомпания (напр. Lufthansa, Air France, Turkish Airlines, Bulgaria Air и тн.), то в повечето случаи той излита/каца на Терминал 2. Изключение правят някои сезонни полети на националния превозвач Bulgaria Air, полети на Dniproavia и Cityjet, които излитат от първи терминал. 

Считано от 16 януари 2017 г., всички полети на авиокомпания Ryanair се преместват от Терминал 1 на Терминал 2. Останалите нискотарифни авиокомпании (WizzaireasyJet и др.) летят от и до Терминал 1 на летището.

Два дни преди полета си можете да потвърдите терминала на излитане оттук.

Виж още:

     

 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!