Меню

Колко алкохол може да превозвате в самолета

Колко алкохол може да превозвате в самолета

Количеството алкохол, което можете да превозвате със самолет, зависи най-вече от дестинацията на пътуването ви. Ограниченията в рамките на Еверопейския съюз са доста по-малки от тези извън него. 

Колко алкохол може да бъде транспортиран със самолет?

В рамките на Европейския съюз:

В багажа на един пътник (вкл. ръчен и регистриран) могат да бъдат превозвани общо 10 литра спиртни напитки (уиски, ракия, водка), 20 литра подсилено вино (порто, шери), 90 литра вино (от които максимум 60 литра пенливо), и до 110 литра бира. 

Извън Европейския съюз:

Когато полетът е между държава от ЕС и такава извън него или между две държави извън рамките на ЕС, ограниченията са много по-големи. Разрешените количества в багажа на един пътник са до литър концентрат, 4 литра вино и до 16 литра бира. 

Вижте колко цигари можете да пренасяте в самолета

Забележка!

Алкохол не може да бъде превозван в багажа на лица под 17 години. 

Обърнете внимание и на ограниченията за брой, размери и тегло на багажа на авиокомпанията, с която ще пътувате – както на ръчния, така и на регистрирания. Всичко, което носите, трябва да се вмъква в тези рамки.   

Моля, имайте предвид, че публикуваната информация е в съответствие с официалната информация на Министерство на външните работи. Ако имате каквито и да било съмнения относно регулациите, потърсете допълнителна информация конкретно за странта, към която пътувате. 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!