Меню

Мога ли да посетя пилотската кабина

Мога ли да посетя пилотската кабина

Ако сте авиационен ентусиаст, пътуващ на интригуващ нов самолет, или пък просто пътувате с любопитно малко дете, е възможно да проявявате интерес да влезете в пилотската кабина и да се насладите на вълнуващата гледка.

Възможно ли е да влезете в пилотската кабина? 

Мерките за сигурност след атентатите в САЩ през 2001 г. бяха доста засилени и ако преди това не беше кой знае какъв проблем, то сега е твърде възможно да Ви откажат да влезете в пилотската кабина. И въпреки че зависи от много неща, все пак това не е съвсем невъзможно. 

При всички положения, ако извадите късмет, ще бъдете допуснати на кокпита преди излитане или след кацане на самолета. По време на полета достъпът е строго забранен. 

Ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите шансовете да сбъднете мечтата си:

1. Ако ще летите с малък самолет по ненатоварен маршрут, помолете наземния персонал, докато чакате да се качите на борда. Това не се препоръчва при пикови полети, особено международни, тъй като по тях обикновено наземният персонал е много зает. 

2. Помолете някой от пилотите или кабинния персонал, още докато сте на земята. Отново, това би било проблем при натоварени полети.    

3. При качване на борда, проявете интерес към пилотската кабина. Бихте могли дискретно да попитате някой от членовете на екипажа, които посрещат пътниците на борда, дали ще ви допуснат да разгледате кабината.

4. Опитайте да сте сред последните при напускане на самолета. Преди слизане можете любезно да помолите член на екипажа да надникнете в пилотската кабина и дори да размените няколко думи с него. Вариантът след полет винаги е по-добър, тъй като преди излитане екипажът е зает с подготовката на полета. 

Вижте още:

Интернет на борда на самолета

Страх от летене

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!