Меню

Комбо полети – новата изгодна възможност за пътуване със самолет

Комбо полети – новата изгодна възможност за пътуване със самолет

Комбинираните полети или така наречените от нас "комбо" полети, са нова възможност за хората, които търсят бюджетни пътувания със самолет. Това са полети, включващи най-малко две връзки на една или повече авиокомпании, като за всяка отсечка от полета се закупува отделен самолетен билет и превозвачите не си сътрудничат между отделните връзки.

За да не звучи прекалено сложно, можем да дадем следния пример: искате да пътувате от София до Лондон и обратно. По този маршрут летят няколко авиокомпании – напр. Wizzair, easyJet, Ryanair и др. Когато стандартно избирате двупосочен полет на някоя от тези компании, е възможно цената на едната отсечка от полета (отиване или връщане) да бъде много по-висока от другата. Защо да не замените тази по-скъпа отсечка с полет на друга авиокомпания, която предлага по-ниска цена за същата дата. И така например да летите София-Лондон с Wizziar, а Лондон–София – с Ryanair. Или пък само с easyJet – но на отиване до летище Гетуик, а на връщане от летище Станстед.

И ако за Лондон е по-вероятно тази маневра да не си заслужава, тъй като има достатъчно изгодни полети, представете си, че искате да пътувате до Маракеш. Най-изгодните варианти за двупосочно пътуване на редовните авиокомпании дотам са минимум 350 евро, като на връщане полетът е дори с две прекачвания. Но пътуването може да излезе и 132 евро само с по едно прекачване в посока. Как? – като комбинирате полета си така: София–Лондон; Лондон–Маракеш (с Ryanair) и връщане Маракеш–Рим; Рим–София с Wizzair :) Комбо полетите са добра възможност и за хората, летящи от морските ни летища.

Добри комбинации могат да се правят и с редовна+нискотарифна авиокомпания, но предимно по междуконтинентални маршрути. 

Тези нови функционалности в търсачката ни предоставят супер възможности за изгодни пътувания. Независимо, че за такива комбинирани полети се издава не един, а няколко отделни самолетни билета, вие ще имате възможност да ги закупите в една резервация и да заплатите само една такса за обслужване за всички билети.

Разбира се, такова комбиниране на полетите крие и своите рискове. Както споменахме, всяка отсечка от комбо полета е независима от останалите и при проблем с едната, пътникът няма да получи обезщетение за следващите. Например, ако полетът Маракеш–Рим закъснее толкова, че изпуснете отсечката Рим–София, авиокомпанията няма да носи отговорност за това и няма да ви обезщети. Този риск ще бъде на ваша отговорност. Но понякога дори закупуването на нов билет може да се окаже по-изгодно, отколкото полета с редовната авиокомпания. 

Нашата работа е да се погрижим търсачката да предлага само полети с достатъчно време помежду им и такива, които определено си заслужават риска. За вас остава да я разнищите от всевъзможни търсения и да откривате неподозирани възможности изгодни за пътуване :) 

Вижте още: 

Полети с прекачване

 

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!