Меню

Съюз Oneworld

Съюз Oneworld

One World, известен като Oneworld, е един от най-големите авиационни съюзи в света. Негови създатели са едни от най-големите авиокомпании в света, като British Airways и American Airlines. Превозвачите, участващи в съюза, летят до над 750 летища и обслужват над 10 000 полета дневно.

История

Oneworld е основан от авиокомпаниите American Airlines, British Airways, Cathay Pacific и Qantas през 1998 г. Впоследствие към съюза се присъединяват и превозвачи като Finnair, Iberia и Japan Airlines. Съюзът е носител на множество престижни награди, като през 2010 г. печели титлата „World’s Best Airline Alliance 2010”, присъдена от Skytrax. В момента в алианса членуват 15 авиокомпании (12 преди фалита на унгарската Malev). 

Какво предлага?

Можете да станете член на програмата за събиране на мили на Oneworld чрез сайтовете на авиокомпаниите, членки на съюза. Много от тях имат собсвени такива програми, като например Finnair (Finnair Plus), които обаче са напълно интегрирани с алианса. Това означава, че можете да трупате мили не само от съответната авиокомпания, но и от всички останали партньори в съюза.

Натрупаните мили могат да бъдат използвани за безплатни полети, промени по резервации, допълнителен багаж, покупки в определени магазини и др.

Авиокомпаниите, членки на Oneworld са:

American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines (JAL), LATAM, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines, SriLankan Airlines.

Вижте още: съюз Sky Team и съюз Star Alliance

Съветите в този раздел от сайта са само информационни, с цел да бъдат полезни за потребителите, и не са основание за каквато и да било отговорност на eSky.bg.

Откри ли необходимата информация? Да | Не
Смятам, че информацията е:
Благодарим за обратната връзка!